Rapport KaartNogmaals broekskeur, nogmaals Morné Steyn en die reserwes wat Suid-Afrika se kastaiings uit die vuur moes kom krap.

Dít nadat die Bokke gister vir sowat ’n uur vodde gespeel is deur Argentinië in die tweede kragmeting van hul Rugbykampioenskap.

Suid-Afrika was met 33-31 baas, maar Harry Houdini sou trots gewees het op só ’n ontsnapping. Laat drieë deur die immer gewillige Cornal Hendricks en die reserwe-flank Marcell Coetzee het die oënskynlik onvermydelike gety omgedraai, maar die ooms tuis sou strykdeur gryp na die hartmedisyne.

Rapport

Teen 35 grade celsius was dit so warm dat die kraaie gaap, maar as die kraaie rugby-geesdriftiges was, sou selfs húlle op die punt van hul stoele gewees het oor dié skouspelagtige, opwindende wedstryd.

Die Poemas was egter grootliks vir die skouspel verantwoordelik. Om die waarheid te sê, kon die Poemas dié ene reeds met rustyd in die sakkie gehad het.

Ongestoord deur die hitte, het hulle die monde gesnoer van enige kritici wat gekla het oor negatiwiteit deur die Argentyne. In gietende reën in Pretoria, almiskie, maar net ’n idioot sou die bal onder daai omstandighede klakkeloos rondgeslinger het.

In die bloedige hitte hier neffens die Andes was die Poemas egter katte met gans ander kolle en het die bal lustig heen en weer beweeg soos hulle die Bokke se verdedigingslinie getoets het. En dié is ’n hele paar maal te lig bevind.

Die Argentynse pak was rotsvas en die Bokke was onder kwaai druk.

Die toerspan het sy eerste lynstaanbal afgestaan.

Die toerspan het sy eerste losskrumbal verloor.

Die toerspan het ’n strafskop afgestaan met sy heel eerste skrum-ingooi.

Dit was treurig verby en dit het gelyk of die Springbokke hul gashere gruwelik onderskat het.

Die hitte het hulle onkant betrap, ja, maar hulle moes al vroeg in die week hierheen gekom het om te akklimatiseer. Jy oefen nie in Kaapstad vir ’n toets in Nelspruit nie en dié reëls geld wêreldwyd.

Die Poemas kon rustyd waarskynlik reeds ’n driedruk-bonuspunt verdien het, maar drieë is op die punte verbrou deur oorywerigheid en hanteerfoute.

Ná rustyd het die Bokke ook nie met sigbaar hernieude ywer uitgedraf nie – nóg ’n ligte skrumrampie het die Bok-bestuur die stutte Gurthrö Steenkamp en Jannie du Plessis sien vervang met Beast Mtawarira en Frans Malherbe, maar ná ’n paar fases het Tomas Cubelli gaan druk. Kort daarna is Joaquin Tuculet in die hoekie oor.

Ná sowat ’n uur het President Steyn oorgevat en sy gebruiklike kalm ding gedoen. Al dié van julle wat oor hom skinder, gaan staan in die hoekie en swot die grondbeginsels van rugby.

Suid-Afrika:

• Drieë: Bryan Habana (1), Cornal Hendricks (1), Marcell Coetzee (1)
  • Doelskoppe: Handré Pollard (1), Morné Steyn (2)
  • Strafdoele: Handré Pollard (3), Morné Steyn (1)

Argentinië:

• Drieë: Manuel Montero (1), Joaquin Tuculet (1), Tomas Cubelli (1)
  • Doelskoppe: Nicolas Sanchez (2)
  • Strafdoele: Nicolas Sanchez (2), Marcelo Bosch (1)
  • Skepdoel: Juan Martin Hernandez (1)

Rapportkaart

7 Responses to Rugbykampioenskap: Springbokke – Rapportkaart

Who agrees with this report card, or are they too lenient?

hey norts… are they too lenient you ask…?

they’re waaay too lenient nortie…

we should give them a public naartjie parade in an open bus so we can all pelt them will lekker vrot fruit and get our revenge on them for embarrassing us with such an inept performance…

we should get thuli madonsela to investigate their performance and hire gerrie nel to prosecute them…

i reckon the players will be found guilty of gross unreasonable treason and should not be allowed back into south africa… we should revoke their citizenship… send them to devil’s island to live out their natural lives… unless they can grow their collective coconuts and make a team raft to escape…

i’m not sure that would satisfy springbok fans though… 🙄

yip… waaay too lenient…

@ ufo:
    The only real positive with the Boks are that they are the team with the most character, seems like every time they scrape past a serious threat to world rugby, like these mighty Argies, they build character.
    I’m sure Argentina will be jumping from 12 to 11 in the world if only they can maybe win a game….I’m sure they will manage that against the Kiwis and Aussies 😀

Gents

Back in the scene after a few days of “emergency” treatment in hospital.

Managed to catch some of the Rugby, albeit that some of it was in a semi-comatose state that I had to watch again.

How hungry were the Kiwi’s and how complacent, were the South Africans?

HM really needs to look at his action plan fo next year before it’s too late.

Bismark proved that he get’s too emotional when bested and then everything goes out of the window.

I cannot understand for the life of me why SA cannot produce a tight head prop. FFS our scrum was utterly gobshyte, and the line out just shyte.

Once again the inability to change and adapt within a game nearly cost SA dearly.

Francois Louw was the only player in the starting 15 that stood out for me, and after coming on Adriaan Straus and Marcel Coetzee seemed to make an impact.

For the rest, maybe HM should just throw the video tapes away, forget about trying to analyze what went wrong and condemn the last two games to the dark and smelly confines of forgotten history.

One also has to REALLY question the level of play that guys in France are experiencing and whether it is high enough to compare to players playing Super Rugby and good enough (generally) for competitions like the RC.

That Juan Smith had a “good” season in France is undisputed. What is in question is what defines a “good” season?

Clearly he was MIA on Saturday.

Poor forwards, inept midfield, and everyone as happy as a “bly gemaakte troep” with the win.

I can see the Wallabies quaking in their boots (not).

Morning SD, hope your recovering well.

I agree with most of your post, but many of the Argies also play in France and they did not lack the same urgency.

on Beeld Duane got 5 and at keo he got 8… These ranking system is about as reliable as that of the IRB 😉

as reliable as that of the IRB

Hi MB. The only thing reliable about the IRB is that when in Dublin they bend over that the Rugby sun will shine out of their collective @rseholes.

RE the Argies and France, who knows what type of mental conditioning the UAR used to get their players prepared.

Our guys seemed menatlly tired and seemed to battle to get going from the outset.

One thing I think we can now be assured of though, is that all and sundry are going to target our scrum.

Once the du Plessis family have their heads inserted up their own rectum’s thir games seem to go south alarmingly quickly.

Mr de Villiers needs to do some remedial work methinks.

Total 31 users including 0 member, 31 guests, 0 bot online