Vodacom-Red-VIP140x525

Springbok No 8 and Bulls captain Pierre Spies may further his career up north after French club Bayonne reportedly have made a massive offer for his services over the next three years.

SuperSport

Spies has been negotiating with the Bulls to extend his contract but has been unsuccessful thus far, and with time running out – his contract expires next week – there is some concern that he may be lured by the big offer.

Bayonne have been searching for a top-class No 8 and have made unsuccessful approaches to Bok Jacques Potgieter and All Black Liam Messam, and were keen on Springbok flanker Juan Smith to take the spot on return from injury, but according to French sources the club has been put off by Smith’s injury problems over the years.

Spies’ unsuccessful negotiations with the Bulls have made him a prime candidate, and it is supersport.com’s information that he has been offered close to R15-million over three years, with a nett salary of 40 000 euros per month should he make the move.

But the Bulls have not given up on him yet, and confirmed to supersport.com that they were continuing to negotiate an extension of his current contract with a teleconference set for Thursday to thrash out the final details.

How this plays out against the offer from Bayonne, which has been confirmed by two French sources, but denied by Spies’s agent Gerrie Swart, is anyone’s guess.

“We know nothing of such an offer and we are continuing to negotiate with the Bulls for an extension of Pierre’s contract,” Swart told supersport.com.

There is no doubt Spies, who grew up and has had his entire career in Pretoria, would want to stay at the Bulls, depending on the details of the contract.

With Springbok Jean de Villiers also doubtful for the Springbok end-of-year tour, Spies’s name has been mentioned as a long-term captaincy candidate, although his form before getting injured appeared to have counted against him.

And with just 13 days left on his contract a decision needs to be made soon.

11 Responses to Pierre Spies MIGHT be heading to France

 • 1

  Bulls do not need Pierre Spies anymore, not with Arno Botha at No 8!

 • 2

  For the good of SA rugby, please accept the offer.

 • 3

  This proves that the NH will buy any old kak players. This week has seen Koster and Spies both go North.

 • 4

  Play in the NH won’t suit him. He is a devastating runner when the game gets loose, but does tend to disappear in the tighter exchanges.

 • 5

  It would be a pity if Spies doesn’t stay at the Bulls. Not sure if one can really take this report at face value, unless the author really knows something we don’t it seems more a case of a conclusion being made from a set of possibly unrelated circumstances. 13 days in sport is a looong time, over here we are constantly hearing of football tranfers that go through very late in the day on the final day of the transfer window. So hopefully this is all a rumour. I read also that part of the delay in the contract negotiations may have beene due to SA national contracts still being decided…

 • 6

  1 @ grootblousmile:
  Don’t agree on this one GBS, tyd is min hier but basically even if you don’t rate Spies anymore as assured starting player I think he is far too valuable to the squad to discard, as good as Arno Botha may be he can’t be expected to play all the time. We need depth and experience in the squad, cheers vir eers.

 • 7

  6 @ Bullscot:
  Agree regarding depth…. but if Pierre stays, he will be preferred against the better play of Arno Botha… and THAT I don not want

 • 8

  Spies se eie woorde:

  Has someone been negotiating on my behalf? Cause I’m going nowhere

  As CJ nie weggegaan het nie, sou dit nie so groot probleem gewees het nie, so dit is beter vir diepte dat hy bly. Super 15 is lank en daar is baie beserings.

  Sal die volgende 3 speel vir Bulle:
  6) Dewald
  7) Arno
  8) Spies
  met JP of Stegmann op die bank.

  Ja, Spies nie hierdie jaar op sy beste nie, maar ons weet as hy op vorm is dan is hy Vermeulen, Keegan, Kanko en die res se baas.

 • 9

  8 @ bdb:
  Ons mis so bietjie daai EKSTRA harde edge, sonder Bakkies, Danie Pakslae, Gurthro Steenkamp en Fourie du Preez hierdie jaar wat verby is.

  Harde werkers wat nie stop nie is so bietjie skaarser in Bloubul land en die jonges soos Jacques Potgieter se tegniek krap nog bietjie kwaai.

  Wat ek eintlik daarmee wil deurbring is dat die harde jonges soos Arno Botha moet deurkom en moet wys hulle is beskore vir groter dinge. Ek wil hê Morné Mellett, Frik Kirsten, Francois Venter, Jan Serfontein moet hulle kleims afsteek en wedstrydbrekers word.

  Ek bly bekommerd oor Pierre Spies, Werner Kruger, Dean Greyling, Jacques Potgieter, Francois Hougaard, Morné Steyn, Wynand Olivier, JJ Engelbrecht…. en diepte op sekere plekke.

  As Spies iemand het wat hom uithou uit die span, sal dit hom aanspoor om harder te werk, sy ooglopende foute reg te maak en weer van waarde word… dis my gevoel. Kapteinskap was ook nie sy forté nie, sal dalk graag wil sien dat Chiliboy kaptein word of dat Dewald Potgieter groei in die rol.

  Ons sal ons vinger ernstig uit ons hol moet ruk, ons sal ons spelpatroon moet wysig en meer spelskeppend begin speel, meer bal in die hande moet hou! Ons verdediging begin ons ernstig stu en kortwiek.

 • 10

  9: alles feite wat jy daar noem, stem saam.

  Een ding wat ek wel ten gunste van JP kan sê, is dat hy met passie alles voluit doen, daaroor is geen twyfel nie. Hy moet nou net die kuns aanleer van ‘beheerde aggressie’ dan gaan hy heelwat beter doen.

  Daardie spelers wat jy in jou eerste sin noem, krap mens nie sommer onder elke bos uit nie, weereens jammer dat CJ weggaan, want hy en Arno kan sulke spelers word, so ook dalk Marcel vd Merwe en Willemse wat oppad is.

  Dink hierdie is een van ons moeilikste jare nog, al die oorgang en soeke na opvolgers en oplossings in spelpatroon, nie net spelers nie maar die groot verandering in die afrigtingskorps.

  Al die ander groter unies, behalwe natuurlik Leeus, se basiese afrigtingspanne het dieselfde gebly vir CB die laaste paar jaar, Bulle s’n het baie verander, hopelik sal ons oor ‘n jaar of twee die vrugte begin pluk, as hul nou raakvat met die regte afrigters en spelers vir die toekoms.

  Wel, die lewe gaan oor geleenthede aangryp, en die Bulle het so een, al het hul by die agterdeur ingeglip, so laat ons sien wat Saterdag gebeur.

  So aan die Bulle: Carpe Diem !

 • 11

  He is staying.
  Good luck Bools.


SAAAC


Bam Advert


Bornman Graphic